Een goede spijsvertering van puppy tot volwassen hond

Een gezonde spijsvertering begint vanaf dag één. Jonge puppy's moeten al vroeg een gezonde spijsvertering ontwikkelen zodat ze de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om groot en sterk te worden. Voor geode hondenvoeding, hebben ze drie keer zoveel calorieën per kilo nodig als volwassen honden en ook meer vitamines, proteïne en mineralen.

Een gezonde start

Let bij uw puppy op tekenen van gevoeligheid; problemen met individuele ingrediënten kunnen een duidelijk teken zijn. Let vooral goed op tijdens de eerste vijf maanden van zijn leven wanneer zijn natuurlijke weerstand nog niet volledig ontwikkeld is. We noemen dit het 'immuniteitsgat' omdat hij kwetsbaar isis voor infecties en spijsverteringsproblemen. Een optimale voeding kan helpen dit ‘gat’ te overbruggen.

Wanneer uw hond dit punt voorbij gegroeid is, kan hij nog steeds af en toe last hebben van zijn spijsvertering. Twee redenen hiervoor zijn een minder efficiënte spijsvertering en een onevenwichtige darmflora. Een bezoek aan de dierenarts zorgt voor meer duidelijkheid.

Uw puppy trainen

GERELATEERDE PRODUCTEN


PRO PLAN® MEDIUM PUPPY gevoelige spijsvertering met OPTIDIGEST ™

Volledige diervoeding voor puppy's van medium rassen met een gevoelige spijsvertering. Ook geschikt voor puppy’s van grote rassen en geschikt voor drachtige/zogende teven.

PRO PLAN® LARGE ROBUST ADULT met OPTIHEALTH ™

Volledige diervoeding voor volwassen grote honden met een robuuste lichaamsbouw