Bringing a puppy home
Puppy's zijn van nature nieuwsgierig en kunnen allerlei kattenkwaad uithalen als u niet de juiste voorbereidingen treft wanneer u een nieuwe puppy mee naar huis neemt. Denk na over wat u nodig hebt voor een puppy en controleer of uw huis geschikt is voor een puppy.
UW PUPPY KENNIS LATEN MAKEN
Laat ze zich thuis voelen: Creëer een eigen plekje voor uw puppy met zijn speelgoed, mand, etens- en waterbak en laat uw puppy hier mee kennismaken zodra u uw puppy in huis heeft.
Introducing your puppy
Houd kennismakingen rustig: Laat ze stapsgewijs kennismaken met kinderen en alleen onder toezicht. Houd het kort en laat kinderen begrijpen dat het belangrijk is voorzichtig, stil en rustig te zijn - zonder plotselinge bewegingen te maken.
Introducing your puppy
Kennis laten maken met katten: Als u een nieuwe hond kennis laat maken met uw kat, zorg dan dat de deuropening een (gaas)hek heeft. Zo kunnen ze elkaar leren kennen, maar kan de kat ontsnappen als hij weg wil.
Introducing your puppy
Andere honden ontmoeten: U kunt uw nieuwe puppy op een neutrale plek, zoals een park, kennis laten maken met andere honden en beide honden aangelijnd houden. Als u de honden thuis kennis laat maken met elkaar, gebruik dan een babyhekje om ze uit elkaar te houden. Haal speelgoed of snoepjes weg om vervelende confrontaties te vermijden en blijf toezicht houden tot u zeker weet dat de honden zich bij elkaar op hun gemak voelen.
Introducing your puppy
Richtlijnen geven aan gasten: Bezoekers ontmoeten is een belangrijk onderdeel van de socialisatietraining van uw puppy. Vraag uw gasten om uw opspringende puppy te negeren. Probeer uw puppy tijdens het binnen komen van uw gasten te laten zitten en beloon uw puppy als deze het goed doet. Pas als uw gasten plaats genomen hebben is het tijd voor de begroeting van uw puppy.
Introducing your puppy
Beveilig uw ruimte: Houd uw puppy binnen op een veilige plek en houd deuren en ramen gesloten, zodat uw puppy niet in een onbewaakt moment ineens naar buiten loopt.
Introducing your puppy
Wees u bewust van hoogtes: Laat uw puppy niet in de buurt van balkons, open trappenhuizen of hoge vlonders
Introducing your puppy
Berg gevaarlijke voorwerpen op: Zorg dat gevaarlijke voorwerpen zoals schoonmaakmiddelen, verf, mottenballen en bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte allemaal veilig zijn opgeborgen.
Introducing your puppy
Bescherm ze tegen planten: Verwijder giftige kamerplanten of stop ze in hangende manden buiten het bereik van uw puppy.
Introducing your puppy
Doe de wc-bril dicht: Houd de wc-bril gesloten zodat uw puppy geen schadelijke toiletreinigers binnen kan krijgen.
Introducing your puppy
Houd uw tafels schoon: Ontkoppel, verwijder en bedek elektrische kabels in het veilige gebied van uw puppy.
Introducing your puppy
Berg uw spullen op: Berg alle kleine of scherpe voorwerpen op - zoals knopen, naalden, snoeren, spijkers of lipjes van blikjes drinken. Uw puppy kan zich hierin verslikken of zijn bek open halen. Berg ook alle voor u waardevolle spullen op, waarvan u niet wilt dat uw puppy deze stuk bijt.
Introducing your puppy
Berg uw tassen op: Houd alle plastic tassen uit de buurt van uw puppy.
Introducing your puppy
Maak uw puppy duidelijk welke regels er zijn: Leer uw puppy welke regels er gelden in huis en wat u van uw puppy verwacht. Consequent blijven en positief gedrag bevestigen, zijn belangrijk bij het trainen, omdat uw puppy hiermee uw instructies kan opvolgen.
Introducing your puppy
Houd alles simpel: Om het opvoeden en trainen eenvoudiger te maken en uw puppy te laten begrijpen wat uw regels zijn, houdt u de instructies simpel en laat u ze stapsgewijs kennis maken.
Introducing your puppy
Wees assertief, niet boos: Wees zacht, maar ferm en straf uw puppy nooit.
Introducing your puppy
Wees consequent: Zorg dat iedereen in het gezin zich aan dezelfde regels houdt en vergeet uw puppy niet te prijzen en te belonen als hij doet wat er van hem gevraagd wordt.
Introducing your puppy
Toezicht houden: Houd uw puppy of nieuwe hond binnen een omheind gebied als u buiten bent - of houd hem aan de lijn.
Introducing your puppy
Op commando laten komen: Terugkomen is buitengewoon belangrijk voor de discipline en de veiligheid. Leer uw nieuwe hond dus te reageren op zijn naam en naar u toe te komen als hij wordt geroepen. Stimuleer het bij u komen door hem iets lekkers te geven wanneer hij komt of wanneer hij uit zichzelf contact met u zoekt.
Introducing your puppy
Blijf consequent: Houd vol als het om commando's gaat. Roep het maar één keer en zorg dat u de reactie krijgt die u wilt.
Introducing your puppy
Richt u op het positieve: Beloon goed gedrag altijd door te prijzen en af en toe met een snoepje.
Introducing your puppy
Blijf kalm: Ga nooit slaan en gebruik geen dreigende lichaamstaal als uw hond ongehoorzaam is. Dit werkt averechts en maakt dat uw puppy u liever uit de weg gaat dan bij u komt
Introducing your puppy
Training thuis: Breng uw puppy naar hetzelfde plekje buiten waar hij zijn behoefte kan doen. Herhaal stimulerende woordjes als 'uit' en 'plasje' en prijs ze als ze het uitvoeren. Wees niet boos als u binnenshuis een ongelukje aantreft, negeer dit en ruim het op. Alleen wanneer u uw puppy betrapt op in huis plassen kunt u 'nee' roepen, hem oppakken en daar neerzetten waar u wilt dat er geplast wordt. U kunt uitrekenen hoe vaak ze naar buiten moeten door 1 op te tellen bij hun leeftijd in maanden (met een maximum van acht uur), d.w.z. ga met een puppy van twee maanden ten minste iedere 3 uur naar buiten.