Een goede spijsvertering van puppy tot volwassen hond

Een gezonde spijsvertering begint vanaf dag één. Jonge puppy's moeten al vroeg een gezonde spijsvertering ontwikkelen zodat ze de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om groot en sterk te worden. Voor geode hondenvoeding, hebben ze drie keer zoveel calorieën per kilo nodig als volwassen honden en ook meer vitamines, proteïne en mineralen.

Een gezonde start

Let bij uw puppy op tekenen van gevoeligheid; problemen met individuele ingrediënten kunnen een duidelijk teken zijn. Let vooral goed op tijdens de eerste vijf maanden van zijn leven wanneer zijn natuurlijke weerstand nog niet volledig ontwikkeld is. We noemen dit het 'immuniteitsgat' omdat hij kwetsbaar isis voor infecties en spijsverteringsproblemen. Een optimale voeding kan helpen dit ‘gat’ te overbruggen.

Wanneer uw hond dit punt voorbij gegroeid is, kan hij nog steeds af en toe last hebben van zijn spijsvertering. Twee redenen hiervoor zijn een minder efficiënte spijsvertering en een onevenwichtige darmflora. Een bezoek aan de dierenarts zorgt voor meer duidelijkheid.

Uw puppy trainen

GERELATEERDE PRODUCTEN


Purina® PRO PLAN® Small & Mini Adult 9+ met Optiage - Rijk aan Kip

Volledige diervoeding voor honden van kleine rassen van 9 jaar en ouder.

PURINA® PRO PLAN® MEDIUM & LARGE ADULT 7+ gevoelige huid met Optiderma - Rijk aan Zalm

Volledige diervoeding voor honden van alle rassen van 7 jaar en ouder met een gevoelige huid.